EN
SV

Laxfiskevecka

Upplev laxfiske i Lappland! I Lainioälven finns ett mycket speciellt och spännande fiske efter den storvuxna Östersjölaxen. Detta är en av de extremt få privata laxsträckorna i Sverige. Vi fiskar på ca 10 km älv som du bara når genom oss. Vi säljer endast 8 spön per vecka. Veckan är söndag till söndag, med fiske måndag till och med lördag. Vi roterar över hela sträckan. Allt fiske sker med guide, som självklart ordnar lunchen vid stranden. Vårt base camp under dagen ligger precis vid älven intill den kända Onka home pool. Lainio älv är lättvadad och chansen till drömlaxen är här större än på många andra håll.


Om du är sugen på att testa laxfiske men inte har utrustningen, så löser vi det åt dig. Fint fiske efter harr och öring finns också på sträckan om man vill variera sitt fiske. Klicka här för att se vår film om vilken utrusting du behöver för fisket i Onka och klicka här om du vill se vilka flugor vi rekommenderar.

Vi fiskar båda sidor av älven och er guide sköter transporten mellan de olika ställena. På vissa sträckor använder vi oss av roddbåt för att komma åt de bästa platserna. Ni bor på Lapland Guesthouse hos Johan och Eva, där ni sover i sköna sängar och äter förstklassig mat och njuter av goda drycker. Välkommen att uppleva ett speciellt laxfiske i Lappland.

Guidad dag i Tjuonajokk

Att hyra en fiskeguide i Tjuonajokk ger dig mycket och är en bra investering. Guiden kör dig genom alla forsar såväl som hjälper dig med allt från kastteknik, flugval och matlagning!

En fiskeguide i Tjuonajokk ger stort mervärde under din vistelse, visar dig vart den större fisken finns, visar vilka flugor som fungerar och vilka tekniker som finns att använda. Under en guidning lånar vi gärna ut utrustning om ni saknar något och vi lagar mat under dagen. Utöver det så tar guiden dig genom forsarna till platser du inte kan ta dig till med hyrbåt. Om du vill fånga gädda, då är det här sättet att göra det på. Du kan kolla in gäddfisket i Tjuonajokk på vår YouTube kanal här. Med fiskeguide har du tillstånd att fiska gädda från båt vilket gör det mycket lättare.

Fly out till Ältsån

Ett exklusivt undantagsvatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Rans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Öringarna i ältsån är vilda, stridbara och i en helt egen klass för den svenska fjällvärlden. Vårt område ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna.

Vårt basläger ligger på en liten höjd som Ältsån försiktigt skruvar sig runt, här finns vår tentipis, utedass och förråd. Här kan vi fiska oss uppströms mot forsnacken vid Nedre Ältsvattnet, det är här rödingarna går, eller fiska poolerna närmre lägret där det ofta tas öring kring 60 cm.

Ältsån erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Exklusivt flugfiske i Vindelån

Ett vatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Grans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin och stridbar öring. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Här finns en lång sträcka att fiska, med en hel del som inte kan nås via till exempel Länsstyrelsens lotteri av licenser. Öring över 50 cm är inte alls ovanligt.

Vårt basläger är Mankeforsstugan. 

Mankeforsen erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Tjuonajokk -mest bokade

Detta är ett paket som många av våra gäster uppskattar. En balans mellan guidning och fiske på egen hand. Matbestyren tar vi hand om, du fiskar och njuter. Båt ingår för dagarna med eget fiske precis som boende i fin stuga, helikopter och fiskekort. Kom ihåg att vi självklart anpassar paketen efter era önskemål.

Ammarnäs Dream Pack XL

Om du vill göra en riktig drömresa så skall du titta här. I detta veckopaket får du både flyga ut till exklusiva Ältsån samt uppleva det oförglömliga Geunja, ett samiskt vista som ligger vid Lilla Tjulträsks strand- Från Geunja får du tillgång till ett antal exklusiva vatten tillsammans med oss och familjen Vinka. Endast 10 grupper per år tas emot i Geunja, ditt sällskap har hela anläggningen för er själva. Förutom ett mycket spännande fiske får du uppleva den samiska kulturen på nära håll, Micke och Anki Vinka tar hand om dig och visar hur vi borde leva i en allt mer hektisk och stressig värld.
Till Ältsån flyger vi helikopter och till Geunja tar vi oss med båt. Även under Geunjavistelsen kan det bli ett helikopterlyft ut till ett speciellt rödingvatten. Once in a lifetime, vi lovar.

Drömöring

Ammarnäs stoltserar med ett av de mest storväxta bestånden av brunöring som existerar. Våra guider är skickliga nattsökare med många stora fiskar i bagaget. Låt oss hjälpa dig till din drömöring i detta exklusiva upplägg.

Specialsträckor
Paketet inkluderar två dygns fiske på specialsträckor. Detta är områden som har en särskild kvotering och är de bästa sträckorna i älven. Detta ger er ensamrätt till fisket för dessa dagar. De valbara sträckorna är Sjöforsen, Järnforsen och Övre Forsen. Platserna på dessa kvoterade sträckor är eftertraktade men vi har möjlighet att förboka dessa. Val utav sträckor görs vid bokning, vi hjälper dig självklart med detta!

Fisket
Fisket bedrivs både dagtid och nattetid. I detta paket tillåter vi endast flugfiske. Rekommenderad utrustning är ett enhandsspö i klass 7-8 med en lina i slow intermediate eller med sjunkspets. Alternativt ett lättare tvåhandsspö eller switch-spö. Även om ni har hjälp utav en guide i detta paket så är en viss erfarenhet utav flugfiske ett krav för en trevlig upplevelse. Senare delen utav säsongen sker fisket många gånger under norrskenet vilket är en mycket minnesvärd upplevelse.

Fiskekort
Paketet inkluderar ett fiskekort för hela vistelsen som upplåter fiske på Kraddseles allmänna fiskekortsområde.

Predatorvecka

Fiska kanadaröding och gädda i svenska fjällen. När snön smälter och vattnet ännu är kallt, börjar en ypperlig tid för att rikta fisket efter våra mest aggressiva predatorer. I Ammarnäs finns bra bestånd av både kanadaröding och gädda, som vi fiskar efter i både strömmande vatten och sjöar. Få andra fiskare har kommit till Ammarnäs vid denna tid så här finns möjlighet att bo och fiska riktigt lyxigt till ett förmånligt pris. Här erbjuder vi ett paket med två dagars guidning samt tillgång till flytringar under vistelsen.

Fisket bedrivs både i stilla och strömmande vatten.  I detta paket är det endast tillåtet med flugfiske. Rekommenderad utrustning är ett flugspö i klass 9 med en lintermediatelina för gäddfisket. Det går även bra att fiska kanadaröding med denna utrustning även om ett flugspö i klass 8 lämpar sig bättre eftersom vi använder mindre flugor. En snabbare sjunklina kan vara bra att ha till fisket efter kanadaröding.

Vill ni använda flytringarna utöver guidedagarna så är det bra att ha en rymlig bil för att kunna frakta dessa mellan platserna. De kan ta en maxvikt på 145 kg och är väldigt säkra eftersom de har frigolitdyna och ryggstöd som håller dig flytande även om den skulle bli helt punkterad. Flytvästar finns att låna om man vill.

Guidad dag i Ammarnäs

Ammarnäs är ett flugfiskeparadis med mängder av möjligheter för både erfarna flugfiskare och de som gläntar på porten till den här magiska världen. Guider och instruktörer finns på plats och gör allt för att du ska få en bra upplevelse.

Tjulån och Vindelån möts här och blir Vindelälven. Älven är en av få som inte är reglerade för vattenkraft, vilket bidrar till att Ammarnäs är ett riktigt fiskeparadis. Här kan du fånga den beryktade Ammarnäsöringen, harr eller röding i både sjöar, mindre strömmar och älvar. Du tar dig till vattnen med bil eller till fots. Du kan också ta helikopter, om du bokar en av våra exklusiva resor till vatten belägna långt ute i fjället. Det här är möjligt tack vare vårt samarbete med de två samebyarna, Ran och Gran. Det fina med med fisket i Ammarnäs är att du kan välja, antingen lätt tillgängligt fiske nära vägen eller att flyga ut på fjället med en av våra guider…

Tjuonajokk Gäddpaket

Gäddflugfisket i Tjuonajokk har blivit vida uppmärksammat över hela världen efter de Fly Tv fiskefilmer som producerats här. Klicka här för att se Fly TV´s häftiga film om gäddfiske i Tjuonajokk. Fisket sker på älv i väldigt grunt vatten på tidig säsong. I augusti hittar vi stor gädda även ute på älvens djupare partier. Varje dag fiskar du med guide som ger dig möjlighet att fiska alla älvens fiskeplatser.

Vi erbjuder väldigt få fiskeplatser för detta fiske per år så fisketrycket är väldigt lågt. Vi tillåter endast flugfiske. Förbered din utrustning för starka fiskar. Fiskeplatsena är väldigt varierande så du kommer behöva en flytlina för popperfiske och intermediate + sjunklinor för fiske med vanliga gäddflugor. Självklart hjälper guiden dig om du skulle sakna något.

I detta paket ingår det mesta, 3 gäddfiskedagar, helikopter, boende och samtliga måltider. Självklart kommer du kunna fiska harr- och öring för att komplettera en Tjuonajokk Grand Slam.

NYHETSBREV

Vi delar gärna våra upplevelser med dig. Anmäl dig här så får du vårt nyhetsbrev.

NEWSLETTER

We gladly share our experiences with you. Sign up here and you will recieve our newsletter.