EN
SV

Fiskevecka i Fjällen

Vår fiskevecka i fjällen runt Ammarnäs är det perfekta alternativet för dig som har en mindre budget och som vill fiska i Ammarnäs för första gången. Paketet passar självklart även till er som varit här tidigare men som vill ha lite mer kunskap om området och olika fisketekniker. Paketet är söndag till söndag hela sommaren och vi säljer 6 platser per vecka. Med guide första dagen sparar man mycket tid och får ta del av kunskap som samlats in under många år. Tillsammans med guiden åker ni runt och får en introduktion till de bästa platserna där guiden visar de för perioden mest effektiva och relevanta fisketeknikerna samt vilka flugor som gäller. Guiden kan komma att delas med fler fiskare. Sedan har ni fem hela dagar att på egen hand utforska fisket i Ammarnäs. I paketet ingår det allmänna kortet för både Kraddsele och Ammarnäs, vilket betyder att det finns många kilometer rinnande vatten att fiska. I fiskekorten ingår Vindelälven med sin kända Ammarnäsöring och talrika harrar, även den lilla Tjulån som rinner genom Ammarnäs och bjuder på fint fiske efter harr och öring. För den tekniske smygfiskaren rekommenderar vi Vindelån uppströms Gautträsk där man kan fiska på några av landets skyggaste och vackraste öringar. Ni bor i en av våra vandrarhemshytter som passar perfekt för en fiskevecka. Bara det mest nödvändiga ingår och ni väljer själva om ni vill köpa till måltider och övrig service när ni är på plats i Ammarnäs.

Laxfiske i Lainioälven

Upplev laxfiske i Lappland! I Lainioälven finns ett mycket speciellt och spännande fiske efter den storvuxna Östersjölaxen. Detta är en av de extremt få privata laxsträckorna i Sverige. Vi fiskar på ca 10 km älv som du bara når genom oss. Vi säljer endast 8 spön per vecka. Veckan är söndag till söndag, med fiske måndag till och med lördag. Vi roterar över hela sträckan. Allt fiske sker med guide, som självklart ordnar lunchen vid stranden. Vårt base camp under dagen ligger precis vid älven intill den kända Onka home pool. Lainio älv är lättvadad och chansen till drömlaxen är här större än på många andra håll.


Om du är sugen på att testa laxfiske men inte har utrustningen, så löser vi det åt dig. Fint fiske efter harr och öring finns också på sträckan om man vill variera sitt fiske. Klicka här för att se vår film om vilken utrusting du behöver för fisket i Onka och klicka här om du vill se vilka flugor vi rekommenderar.

Vi fiskar båda sidor av älven och er guide sköter transporten mellan de olika ställena. På vissa sträckor använder vi oss av roddbåt för att komma åt de bästa platserna. Ni bor på Lapland Guesthouse hos Johan och Eva, där ni sover i sköna sängar och äter förstklassig mat och njuter av goda drycker. Välkommen att uppleva ett speciellt laxfiske i Lappland.

Tillgänglighet sommar 2022

  • vecka 25 -Lediga platser
  • vecka 26 -Endast en plats kvar
  • vecka 27 -Lediga platser
  • vecka 28 -Lediga platser
  • vecka 29 -Lediga platser
  • vecka 30 -Endast en plats kvar
  • vecka 31 -Fullbokad
  • vecka 32 -Lediga platser
  • vecka 33 -Fullbokad
  • vecka 34 -Lediga platser

Vi tar emot bokningar för 2023.

Guidad dag i Tjuonajokk

Att hyra en fiskeguide i Tjuonajokk ger dig mycket och är en bra investering. Guiden kör dig genom alla forsar såväl som hjälper dig med allt från kastteknik, flugval och matlagning!

En fiskeguide i Tjuonajokk ger stort mervärde under din vistelse, visar dig vart den större fisken finns, visar vilka flugor som fungerar och vilka tekniker som finns att använda. Under en guidning lånar vi gärna ut utrustning om ni saknar något och vi lagar mat under dagen. Utöver det så tar guiden dig genom forsarna till platser du inte kan ta dig till med hyrbåt. Om du vill fånga gädda, då är det här sättet att göra det på. Du kan kolla in gäddfisket i Tjuonajokk på vår YouTube kanal här. Med fiskeguide har du tillstånd att fiska gädda från båt vilket gör det mycket lättare.

Fly out till Ältsån

Ett exklusivt undantagsvatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Rans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Öringarna i ältsån är vilda, stridbara och i en helt egen klass för den svenska fjällvärlden. Vårt område ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna.

Vårt basläger ligger på en liten höjd som Ältsån försiktigt skruvar sig runt, här finns vår tentipis, utedass och förråd. Här kan vi fiska oss uppströms mot forsnacken vid Nedre Ältsvattnet, det är här rödingarna går, eller fiska poolerna närmre lägret där det ofta tas öring kring 60 cm.

Ältsån erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Exklusivt flugfiske i Vindelån

Ett vatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Grans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin och stridbar öring. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Här finns en lång sträcka att fiska, med en hel del som inte kan nås via till exempel Länsstyrelsens lotteri av licenser. Öring över 50 cm är inte alls ovanligt.

Vårt basläger är Mankeforsstugan. 

Mankeforsen erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Tjuonajokk -mest bokade

Detta är ett paket som många av våra gäster uppskattar. En balans mellan guidning och fiske på egen hand. Matbestyren tar vi hand om, du fiskar och njuter. Båt ingår för dagarna med eget fiske precis som boende i fin stuga, helikopter och fiskekort. Kom ihåg att vi självklart anpassar paketen efter era önskemål.

Fiskeguide i Ammarnäs

Ammarnäs är ett flugfiskeparadis med mängder av möjligheter för både erfarna flugfiskare och för nybörjare. Med våra kunniga guider sparar du tid och får tillgång till kunskap som samlats under många år och från olika delar av världen. Våra guider hjälper dig att utveckla ditt fiske, oavsett om det gäller harr eller öring, eller torrfluga och nymf.

I Ammarnäs möts Tjulån och Vindelån och blir Vindelälven. Älven är en av få som inte är reglerade för vattenkraft, vilket bidrar till att Ammarnäs är ett riktigt fiskeparadis. Här kan du fånga den rikskända Ammarnäsöringen, harr eller röding i både sjöar, mindre strömmar och älvar. Du tar dig till vattnen med bil eller till fots. Du kan också ta helikopter, om du bokar en av våra exklusiva resor till vatten belägna långt ute i fjället. Det här är möjligt tack vare vårt samarbete med de två samebyarna, Ran och Gran. Det fina med med fisket i Ammarnäs är att du kan välja, antingen lätt tillgängligt fiske nära vägen eller att flyga ut på fjället med en av våra guider…

Tjuonajokk Gäddpaket

Gäddflugfisket i Tjuonajokk har blivit vida uppmärksammat över hela världen efter de Fly Tv fiskefilmer som producerats här. Klicka här för att se Fly TV´s häftiga film om gäddfiske i Tjuonajokk. Fisket sker på älv i väldigt grunt vatten på tidig säsong. I augusti hittar vi stor gädda även ute på älvens djupare partier. Varje dag fiskar du med guide som ger dig möjlighet att fiska alla älvens fiskeplatser.

Vi erbjuder väldigt få fiskeplatser för detta fiske per år så fisketrycket är väldigt lågt. Vi tillåter endast flugfiske. Förbered din utrustning för starka fiskar. Fiskeplatsena är väldigt varierande så du kommer behöva en flytlina för popperfiske och intermediate + sjunklinor för fiske med vanliga gäddflugor. Självklart hjälper guiden dig om du skulle sakna något.

I detta paket ingår det mesta, 3 gäddfiskedagar, helikopter, boende och samtliga måltider. Självklart kommer du kunna fiska harr- och öring för att komplettera en Tjuonajokk Grand Slam.

Ammarnäs Dream Pack

Exklusiv vecka i Ammarnäs med ensamrätt till fiske på högklassiga platser varje dag. Upplev det bästa av vindelfjällen och den samiska kulturen som är levande i området. Full service med guide under hela vistelsen. Alla transporter ingår, måltider och du bor i vår finaste stuga.

Fisket
Fisket ni kommer att få uppleva under veckan är väldig varierat och det finns möjlighet till att framförallt fånga harr, öring och röding. En lämplig utrustning är ett flugspö i klass 5 eller 6 med flytlina. Det finns möjlighet att fiska med torrfluga, nymf och streamer. Vill man testa att fiska stor vandringsöring under dagarna med specialsträckor rekommenderas ett enhandsspö i klass 7-8 med en lina i slow intermediate eller med sjunkspets. Alernativt ett lättare tvåhandsspö eller switch-spö. Vi hjälper er självklart med utrustning om ni saknar något.

Utflygning
I paketet ingår en utflygning som är tre dagar och två övernattningar till Ältsån. Detta är en unik möjlighet att fiska på undantagsvatten som bara kan bokas genom FishYourDream, tack vare vårt samarbete med Rans sameby. Baslägret där vi bor under dessa nätter består av ett stort tält med 4 separata rum med tältsängar, det finns ett utedass och ett förråd. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Området ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna. 

Fiskeguide
En fiskeguide hjälper dig till rätta direkt. Lunch tillagas ute vid vattnet varje dag. Under utflygningen så ordnar guiden med både frukost, lunch och middag till er.

Specialsträckor
Paketet inkluderar tre dygns fiske på kvoterade sträckor i Vindelälven. Dessa sträckor är kända för sitt fiske efter den storvuxna Ammarnäsöringen. Detta ger er ensamrätt till fisket för dessa dagar. De valbara sträckorna är Sjöforsen, Järnforsen och Övre Forsen. Platserna på dessa kvoterade sträckor är eftertraktade men vi har möjlighet att förboka dessa. Det är fiske efter framförallt harr men även stor vandringsöring. Val utav sträckor görs vid bokning, vi hjälper dig självklart med detta!

Fiskekort
Ni kommer att ha ensamrätt till sträckor varje dag. Specialsträckor under tiden i Ammarnäs och en mycket lång sträcka av Ältsån ifrån nedre Ältsvattnet och nedåt under dagarna utav utflygningen. Paketet inkluderar även ett fiskekort för hela vistelsen som upplåter fiske på Ammarnäs allmänna fiskevårdsområde.

Boende och transport
För att du på ett så enkelt och snabbt sätt ska kunna ta dig till Ammarnäs så ingår transfer till och ifrån Arvidsjaur Flygplats (AJR). Körtiden till Ammarnäs är ca två timmar. Lösningar med transfer och likande går såklart att anpassa efter hur ni väljer att resa. Boende i en mycket fin stuga just intill Ammarnäs Wärdshus. Stugan har tre separata sovrum och totalt 6 st bäddar. 

Mat och kultur
Under middagarna i restaurangen har ni utsikt över fjället och vakande öring. Lokala råvaror ligger alltid i fokus när vi komponerar våra menyer och ni kommer att bli bjudna på lokala råvaror som ren och röding. En av middagarna kommer att vara en avsmakningsmeny som visar det absolut bästa regionen har att erbjuda. Middagen avnjuts tillsammans med Mikael Vinka som kommer att berätta om den samiska historien, kulturen, religionen, symboliken och om Vinkas egen gripande familjehistoria.

Helgfiskepaket

Så mycket att göra, men så lite tid... Här har du allt du behöver för en fiskehelg i Ammarnäs. Det är också bra om du till exempel fiskar i Sorsele eller Kraddsele och vill testa på att fiska med oss i Ammarnäs. Detta paket kan även bokas på vardagar. 

NYHETSBREV

Vi delar gärna våra upplevelser med dig. Anmäl dig här så får du vårt nyhetsbrev.

NEWSLETTER

We gladly share our experiences with you. Sign up here and you will recieve our newsletter.