EN
SV

Tjuonajokk - Fiskevecka

Välkommen till legendariska Tjuonajokk. Hos oss får du allt serverat. Du fiskar med guide varje dag, alla måltider och transporter är inkluderade och boendet har du i hotellrum eller stuga. När du kommer ut till Tjuonajokk får du grundläggande information och rundvisning, sedan kan den som vill ta en shuttle-taxi ned till närmsta strömmen där guide väntar och hjälper er igång samt berättar om fisket under kommande vecka. Varje dag fiskar ni ett nytt område och kommer under veckan hinna fiska alla de finaste och mest legendariska platserna i Tjuonajokk. Självklart kan vi behöva anpassa planeringen efter väder och vind. Varje guidebåt rymmer 4 personer och är bara till för transporter mellan Tjuonajokk och fiskeplatserna. Om ditt sällskap är färre än 4 kan ni komma att dela båt och guide med andra gäster. Likaså om ni är fler än 4 så kommer ni att bli uppdelade. (Om ni inte är 8 personer, då kan ju två båtar om så önskas, åka till samma plats.) Varje kväll serveras en trerätters meny och självklart finns bra viner därtill. Bastun är varm för den som vill.
Fisket i Tjuonajokk riktas i emot Kaitumälvens stora harrar och öringar. Om man vill fiska gädda så finns alternativet att köpa till en guide-dag riktat mot gäddan. Observera att vår gäddguide kan ta max två gäster per båt, och priset är 3000:- per dag. För att skydda beståndet av gädda och hålla fisketrycket på en bra nivå så kan detta fiske enbart göras med guide. Beställ vid bokningstillfället om du är sugen att testa detta populära fiske. Våra ankomstdagar är söndagar och helikoptern ut till Tjuonajokk går från Kiruna. Vi möter dig vid flyg eller tåg och tar dig till helikoptern. Flygtiden till Tjuonajokk är 20-30 minuter.

Fiskevecka i Fjällen

Vår fiskevecka i fjällen runt Ammarnäs är det perfekta alternativet för dig som har en mindre budget och som vill fiska i Ammarnäs för första gången. Paketet passar självklart även till er som varit här tidigare men som vill ha lite mer kunskap om området och olika fisketekniker. Paketet är söndag till söndag hela sommaren och vi säljer 6 platser per vecka. Med guide första dagen sparar man mycket tid och får ta del av kunskap som samlats in under många år. Tillsammans med guiden åker ni runt och får en introduktion till de bästa platserna där guiden visar de för perioden mest effektiva och relevanta fisketeknikerna samt vilka flugor som gäller. Guiden kan komma att delas med fler fiskare. Sedan har ni fem hela dagar att på egen hand utforska fisket i Ammarnäs. I paketet ingår det allmänna kortet för både Kraddsele och Ammarnäs, vilket betyder att det finns många kilometer rinnande vatten att fiska. I fiskekorten ingår Vindelälven med sin kända Ammarnäsöring och talrika harrar, även den lilla Tjulån som rinner genom Ammarnäs och bjuder på fint fiske efter harr och öring. För den tekniske smygfiskaren rekommenderar vi Vindelån uppströms Gautträsk där man kan fiska på några av landets skyggaste och vackraste öringar. Ni bor i en av våra vandrarhemshytter som passar perfekt för en fiskevecka. Bara det mest nödvändiga ingår och ni väljer själva om ni vill köpa till måltider och övrig service när ni är på plats i Ammarnäs.

Laxfiske i Lainioälven

Upplev laxfiske i Lappland! I Lainioälven finns ett mycket speciellt och spännande fiske efter den storvuxna Östersjölaxen. Detta är en av de extremt få privata laxsträckorna i Sverige. Vi fiskar på ca 10 km älv som du bara når genom oss. Vi säljer endast 8 spön per vecka. Veckan är söndag till söndag, med fiske måndag till och med lördag. Vi roterar över hela sträckan. Allt fiske sker med guide, som självklart ordnar lunchen vid stranden. Vårt base camp under dagen ligger precis vid älven intill den kända Onka home pool. Lainio älv är lättvadad och chansen till drömlaxen är här större än på många andra håll.

Om du är sugen på att testa laxfiske men inte har utrustningen, så löser vi det åt dig. Fint fiske efter harr och öring finns också på sträckan om man vill variera sitt fiske. Klicka här för att se vår film om vilken utrusting du behöver för fisket i Onka och klicka här om du vill se vilka flugor vi rekommenderar.

Lediga spön 2023:

Jun 18 - Jun 250
Jun 25 - Jul 21
Jul 2 - Jul 98
Jul 9 - Jul 168
Jul 16 - Jul 238
Jul 23 - Jul 301
Jul 30 - Aug 60
Aug 6 - Aug 130
Aug 13 - Aug 202
Aug 20 - Aug 278
Aug 27 - Aug 31 kortare, kontakta oss. 8

Fly out till Ältsån

Ett exklusivt undantagsvatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Rans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Öringarna i ältsån är vilda, stridbara och i en helt egen klass för den svenska fjällvärlden. Vårt område ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna.

Vårt basläger ligger på en liten höjd som Ältsån försiktigt skruvar sig runt, här finns vår tentipis, utedass och förråd. Här kan vi fiska oss uppströms mot forsnacken vid Nedre Ältsvattnet, det är här rödingarna går, eller fiska poolerna närmre lägret där det ofta tas öring kring 60 cm.

Ältsån erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Exklusivt flugfiske i Vindelån

Ett vatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Grans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin och stridbar öring. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Här finns en lång sträcka att fiska, med en hel del som inte kan nås via till exempel Länsstyrelsens lotteri av licenser. Öring över 50 cm är inte alls ovanligt.

Vårt basläger är Mankeforsstugan. 

Mankeforsen erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Fiskeguide i Ammarnäs

Ammarnäs är ett flugfiskeparadis med mängder av möjligheter för både erfarna flugfiskare och för nybörjare. Med våra kunniga guider sparar du tid och får tillgång till kunskap som samlats under många år och från olika delar av världen. Våra guider hjälper dig att utveckla ditt fiske, oavsett om det gäller harr eller öring, eller torrfluga och nymf.

I Ammarnäs möts Tjulån och Vindelån och blir Vindelälven. Älven är en av få som inte är reglerade för vattenkraft, vilket bidrar till att Ammarnäs är ett riktigt fiskeparadis. Här kan du fånga den rikskända Ammarnäsöringen, harr eller röding i både sjöar, mindre strömmar och älvar. Du tar dig till vattnen med bil eller till fots. Du kan också ta helikopter, om du bokar en av våra exklusiva resor till vatten belägna långt ute i fjället. Det här är möjligt tack vare vårt samarbete med de två samebyarna, Ran och Gran. Det fina med med fisket i Ammarnäs är att du kan välja, antingen lätt tillgängligt fiske nära vägen eller att flyga ut på fjället med en av våra guider…

Ammarnäs Dream Pack

Exklusiv vecka i Ammarnäs med ensamrätt till fiske på högklassiga platser varje dag. Upplev det bästa av vindelfjällen och den samiska kulturen som är levande i området. Full service med guide under hela vistelsen. Alla transporter ingår, måltider och du bor i vår finaste stuga.

Fisket
Fisket ni kommer att få uppleva under veckan är väldig varierat och det finns möjlighet till att framförallt fånga harr, öring och röding. En lämplig utrustning är ett flugspö i klass 5 eller 6 med flytlina. Det finns möjlighet att fiska med torrfluga, nymf och streamer. Vill man testa att fiska stor vandringsöring under dagarna med specialsträckor rekommenderas ett enhandsspö i klass 7-8 med en lina i slow intermediate eller med sjunkspets. Alernativt ett lättare tvåhandsspö eller switch-spö. Vi hjälper er självklart med utrustning om ni saknar något.

Utflygning
I paketet ingår en utflygning som är tre dagar och två övernattningar till Ältsån. Detta är en unik möjlighet att fiska på undantagsvatten som bara kan bokas genom FishYourDream, tack vare vårt samarbete med Rans sameby. Baslägret där vi bor under dessa nätter består av ett stort tält med 4 separata rum med tältsängar, det finns ett utedass och ett förråd. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Området ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna. 

Fiskeguide
En fiskeguide hjälper dig till rätta direkt. Lunch tillagas ute vid vattnet varje dag. Under utflygningen så ordnar guiden med både frukost, lunch och middag till er.

Specialsträckor
Paketet inkluderar tre dygns fiske på kvoterade sträckor i Vindelälven. Dessa sträckor är kända för sitt fiske efter den storvuxna Ammarnäsöringen. Detta ger er ensamrätt till fisket för dessa dagar. De valbara sträckorna är Sjöforsen, Järnforsen och Övre Forsen. Platserna på dessa kvoterade sträckor är eftertraktade men vi har möjlighet att förboka dessa. Det är fiske efter framförallt harr men även stor vandringsöring. Val utav sträckor görs vid bokning, vi hjälper dig självklart med detta!

Fiskekort
Ni kommer att ha ensamrätt till sträckor varje dag. Specialsträckor under tiden i Ammarnäs och en mycket lång sträcka av Ältsån ifrån nedre Ältsvattnet och nedåt under dagarna utav utflygningen. Paketet inkluderar även ett fiskekort för hela vistelsen som upplåter fiske på Ammarnäs allmänna fiskevårdsområde.

Boende och transport
För att du på ett så enkelt och snabbt sätt ska kunna ta dig till Ammarnäs så ingår transfer till och ifrån Arvidsjaur Flygplats (AJR). Körtiden till Ammarnäs är ca två timmar. Lösningar med transfer och likande går såklart att anpassa efter hur ni väljer att resa. Boende i en mycket fin stuga just intill Ammarnäs Wärdshus. Stugan har tre separata sovrum och totalt 6 st bäddar. 

Mat och kultur
Under middagarna i restaurangen har ni utsikt över fjället och vakande öring. Lokala råvaror ligger alltid i fokus när vi komponerar våra menyer och ni kommer att bli bjudna på lokala råvaror som ren och röding. En av middagarna kommer att vara en avsmakningsmeny som visar det absolut bästa regionen har att erbjuda. Middagen avnjuts tillsammans med Mikael Vinka som kommer att berätta om den samiska historien, kulturen, religionen, symboliken och om Vinkas egen gripande familjehistoria.

Helgfiskepaket

Så mycket att göra, men så lite tid... Här har du allt du behöver för en fiskehelg i Ammarnäs. Det är också bra om du till exempel fiskar i Sorsele eller Kraddsele och vill testa på att fiska med oss i Ammarnäs. Detta paket kan även bokas på vardagar. 

Guidning Standard

För dig som ordnar lunchen själv. Gotland har 800 km kust så en guide kommer att spara dig en hel del tid och tålamod. Kom igång med fisket och hitta rätt direkt. Vi möts vid boende eller annan överenskommen plats och ger oss ut på kusten och letar havsöring.

Var vi fiskar och hur vi rör oss på ön beror på vågor, vind och fångster de senaste dagarna. Transport, utrustning och matsäck ordnar du själv. (Behöver du hyra utrustning säg till vid bokningen så ordnar vi det.)

Häng på havsöringsfiske

Fiska havsöring på Gotland på en av våra fasta turer. Turerna går att boka på lördagar under mars-april samt oktober-november. Dessa turer passar bra för dig som kan tänka dig att dela guide med andra fiskare. Perfekt för att lära sig mer om havsöringen på Gotland och samtidigt kanske träffa nya fiskekompisar. Vi möts i Visby på morgonen och tar dig direkt ut i naturen, har du inte egen utrustning riggar vi den åt dig och börjar leta havsöring. Var vi fiskar beror på väder, vind och fångster de senaste dagarna. Låt oss ge dig en helhetsupplevelse! Fiskar du i sällskap med två eller flera vänner är priset inte högre att boka en egen guide. Spana i så fall in "guidning exklusiv"

Datum Våren 2022:

Lördag 11/3
Lördag 18/3
Lördag 25/3
Lördag 1/4
Fredag 7/4
Lördag 8/4
Lördag 15/4
Lördag 22/4
Lördag 29/4
Lördag 6/5
Lördag 13/5

Datum Hösten 2022:

Lördag 1/10
Lördag 8/10
Lördag 15/10
Lördag 22/10
Lördag 29/10
Lördag 5/11
Lördag 12/11
Lördag 19/11
Lördag 26/11

NYHETSBREV

Vi delar gärna våra upplevelser med dig. Anmäl dig här så får du vårt nyhetsbrev.

NEWSLETTER

We gladly share our experiences with you. Sign up here and you will recieve our newsletter.