EN
SV

Fjällfiske i Lappland-Tjuonajokk

Campen

Välkommen till ett magisk fjällfiske i Lappland och Tjuonajokk. Hos oss får du allt serverat i detta kompletta paket. Du fiskar med guide varje dag, alla måltider och transporter är inkluderade och boendet har du i hotellrum eller stuga. Varje kväll serveras en trerätters meny tillsammans med ett urval av bra viner. Bastun är varm för dig som vill ta ett dopp innan eller efter maten. När vi landar i Tjuonajokk får du grundläggande information och rundvisning av området. Om du vill, finns en shuttle-taxi ned till närmsta strömmen där guide väntar och hjälper er igång samt berättar om fisket under kommande vecka.

Fisket

Vi fiskar ett nytt område varje dag, och under veckan hinner du fiska de bästa och mest omtalade platserna i Tjuonajokk. Harren är ofta huggvillig och Kaitumälven är det perfekta stället för dig att experimentera med olika fisketekniker på. Det betyder att du kommer ha möjlighet att fiska nymf, torrfluga, och streamer under ditt fiske. Var vi åker styrs till viss del av vädret för dagen. Då vi är nära bergen kan vädret vända snabbt. Varje guidebåt rymmer 4 personer och är bara till för transporter mellan Tjuonajokk och fiskeplatserna. Om du och ditt sällskap är färre än 4 kan ni komma att dela båt och guide med andra gäster. Är ni är fler än 4 så blir ni att bli uppdelade. (Om ni inte är 8 personer, då kan två båtar om så önskas, åka till samma plats.)

Gäddfiske med fluga

Vi fiskar främst Kaitumälvens stora harrar och öringar under veckan. Om du vill fiska gädda så finns alternativet att köpa till en dag med guide specifikt för gäddfiske. Observera att vår gäddguide kan ta max två gäster per båt, och priset är 3000:- per dag. För att skydda beståndet av gädda och hålla fisketrycket på en bra nivå så kan detta fiske enbart göras med guide. Beställ vid bokningstillfället om du är sugen att testa detta populära fiske. Våra ankomstdagar är söndagar och helikoptern ut till Tjuonajokk går från Kiruna. Vi möter dig vid flyg eller tåg och tar dig till helikoptern. Om ni vill veta mer om fisket i Tjuonajokk så kolla gärna vår YouTube-Kanal för tips och inspiration. Välkommen!

Jul 2 - Jul 9Lediga spön
Jul 9 - Jul 16Lediga spön
Jul 16 - Jul 23Lediga spön
Jul 23 - Jul 30Lediga spön
Jul 30 - Aug 6Lediga spön
Aug 6 - Aug 13Lediga spön
Aug 13 - Aug 201 ledigt spö
Aug 20 - Aug 27Lediga spön

Fiskevecka i Fjällen

Vår fiskevecka i fjällen runt Ammarnäs är det perfekta alternativet för dig som har en mindre budget och som vill fiska i Ammarnäs för första gången. Paketet passar självklart även till er som varit här tidigare men som vill ha lite mer kunskap om området och olika fisketekniker. Paketet är söndag till söndag hela sommaren och vi säljer 6 platser per vecka. Med guide första dagen sparar man mycket tid och får ta del av kunskap som samlats in under många år. Tillsammans med guiden åker ni runt och får en introduktion till de bästa platserna där guiden visar de för perioden mest effektiva och relevanta fisketeknikerna samt vilka flugor som gäller. Guiden kan komma att delas med fler fiskare. Sedan har ni fem hela dagar att på egen hand utforska fisket i Ammarnäs. I paketet ingår det allmänna kortet för både Kraddsele och Ammarnäs, vilket betyder att det finns många kilometer rinnande vatten att fiska. I fiskekorten ingår Vindelälven med sin kända Ammarnäsöring och talrika harrar, även den lilla Tjulån som rinner genom Ammarnäs och bjuder på fint fiske efter harr och öring. För den tekniske smygfiskaren rekommenderar vi Vindelån uppströms Gautträsk där man kan fiska på några av landets skyggaste och vackraste öringar. Ni bor i en av våra vandrarhemshytter som passar perfekt för en fiskevecka. Bara det mest nödvändiga ingår och ni väljer själva om ni vill köpa till måltider och övrig service när ni är på plats i Ammarnäs.

Laxfiske i Lappland - Lainioälven

Upplev laxfiske i Lappland! I Lainioälven finns ett mycket speciellt och spännande fiske efter den storvuxna Östersjölaxen. Detta är en av de extremt få privata laxsträckorna i Sverige. Vi fiskar på ca 10 km älv som du bara når genom oss. Vi säljer endast 8 spön per vecka. Veckan är söndag till söndag, med fiske måndag till och med lördag. Vi roterar över hela sträckan. Allt fiske sker med guide, som självklart ordnar lunchen vid stranden. Vårt base camp under dagen ligger precis vid älven intill den kända Onka home pool. Lainio älv är lättvadad och chansen till drömlaxen är större än på många andra håll.

Älven

Fisket på vår sträcka i Lainioälven börjar i den andra halvan av juni då de första stora laxarna stannar för att vila på sin väg upp till lekplatserna. Detta är en tid som är populär bland de mer rutinerade flugfiskarna, som riktar sitt fiske mot de stora laxarna som inte sällan är 110cm + långa och kan väga över 15 kg. Det är ofta längre mellan huggen denna tid men belöningen kan vara ett minne för livet. Senare i juli och i augusti ökar antalet fisk på sträckan och därför också chansen på att kroka fisk. Juli samt augusti är en perfekt tid för nybörjare och fiskare som gillar att använda lättare linor och mindre flugor.

Längs sträckan finns både lättillgängliga platser samt sträckor som kräver en liten promenad i skogen. Dessa fiskas inte ofta och är ett intressant mål för den mer självgående fiskaren som kan tänka sig att fiska själv i några timmar. Till säsongen 2023 kommer det att finnas en bil för uthyrning på Lapland Guest House för dom som vill ut igen efter middagen och fortsätta jakten på den baltiska laxen. Denna bil bokas och betalas på plats hos Johan och Eva på Lapland Guest House där ni bor och äter. Kika gärna närmare på boendet här.

Utrustning

Om du är sugen på att testa laxfiske men inte har utrustningen, så finns det att hyra av oss. Meddela oss gärna när du bokar. Fint fiske efter harr och öring finns också på sträckan om man vill variera sitt fiske. Klicka här för att se vår film om vilken utrusting du behöver för fisket i Onka och klicka här om du vill se vilka flugor vi rekommenderar. Ett tips om du är nybörjare på fiske med tvåhandsspö efter lax är att du tränar lite kastteknik innan din resa till oss. Det kommer underlätta fisket och öka dina chanser att kroka fisk. Laxfiske i Lappland är en verklig utmaning och många som provar det är fast för livet. Välkommen på ett grymt fiskeäventyr med oss.

Lediga spön 2023:

Jun 18 - Jun 252
Jun 25 - Jul 26
Jul 2 - Jul 90
Jul 9 - Jul 168
Jul 16 - Jul 235
Jul 23 - Jul 308
Jul 30 - Aug 60
Aug 6 - Aug 130
Aug 13 - Aug 200
Aug 20 - Aug 278
Aug 27 - Aug 31 kortare, pris 21500 pp8

Fly out till Ältsån

Ett exklusivt undantagsvatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Rans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Öringarna i ältsån är vilda, stridbara och i en helt egen klass för den svenska fjällvärlden. Vårt område ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna.

Vårt basläger ligger på en liten höjd som Ältsån försiktigt skruvar sig runt, här finns vår tentipis, utedass och förråd. Här kan vi fiska oss uppströms mot forsnacken vid Nedre Ältsvattnet, det är här rödingarna går, eller fiska poolerna närmre lägret där det ofta tas öring kring 60 cm.

Ältsån erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Exklusivt flugfiske i Vindelån

Ett vatten som bara kan bokas med FishYourDream. Detta vatten erbjuds tack vare Grans sameby. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin och stridbar öring. Flugfiske och catch and release är det som gäller för att vi skall kunna bevara den fina kvalitén på fisket. Här finns en lång sträcka att fiska, med en hel del som inte kan nås via till exempel Länsstyrelsens lotteri av licenser. Öring över 50 cm är inte alls ovanligt.

Vårt basläger är Mankeforsstugan. 

Mankeforsen erbjuds endast i paketform, med guide, mat, helikopter och boende inkluderat. Du kan inte lösa en licens hos oss och fiska på egen hand. Observera att endast flugfiske är tillåtet och att vi återutsätter all fångad fisk.

Fiskeguide i Ammarnäs

Ammarnäs är ett flugfiskeparadis med mängder av möjligheter för både erfarna flugfiskare och för nybörjare. Med våra kunniga guider sparar du tid och får tillgång till kunskap som samlats under många år och från olika delar av världen. Våra guider hjälper dig att utveckla ditt fiske, oavsett om det gäller harr eller öring, eller torrfluga och nymf.

I Ammarnäs möts Tjulån och Vindelån och blir Vindelälven. Älven är en av få som inte är reglerade för vattenkraft, vilket bidrar till att Ammarnäs är ett riktigt fiskeparadis. Här kan du fånga den rikskända Ammarnäsöringen, harr eller röding i både sjöar, mindre strömmar och älvar. Du tar dig till vattnen med bil eller till fots. Du kan också ta helikopter, om du bokar en av våra exklusiva resor till vatten belägna långt ute i fjället. Det här är möjligt tack vare vårt samarbete med de två samebyarna, Ran och Gran. Det fina med med fisket i Ammarnäs är att du kan välja, antingen lätt tillgängligt fiske nära vägen eller att flyga ut på fjället med en av våra guider…

Ammarnäs Dream Pack

Exklusiv vecka i Ammarnäs med ensamrätt till fiske på högklassiga platser varje dag. Upplev det bästa av vindelfjällen och den samiska kulturen som är levande i området. Full service med guide under hela vistelsen. Alla transporter ingår, måltider och du bor i vår finaste stuga.

Fisket
Fisket ni kommer att få uppleva under veckan är väldig varierat och det finns möjlighet till att framförallt fånga harr, öring och röding. En lämplig utrustning är ett flugspö i klass 5 eller 6 med flytlina. Det finns möjlighet att fiska med torrfluga, nymf och streamer. Vill man testa att fiska stor vandringsöring under dagarna med specialsträckor rekommenderas ett enhandsspö i klass 7-8 med en lina i slow intermediate eller med sjunkspets. Alernativt ett lättare tvåhandsspö eller switch-spö. Vi hjälper er självklart med utrustning om ni saknar något.

Utflygning
I paketet ingår en utflygning som är tre dagar och två övernattningar till Ältsån. Detta är en unik möjlighet att fiska på undantagsvatten som bara kan bokas genom FishYourDream, tack vare vårt samarbete med Rans sameby. Baslägret där vi bor under dessa nätter består av ett stort tält med 4 separata rum med tältsängar, det finns ett utedass och ett förråd. Ett orört fjällvatten, klart som gin, fyllt med fin öring och även röding i de övre delarna. Området ligger i de övre delarna av ån som bjuder på det absolut bästa fisket, i de bästa strömmarna. 

Fiskeguide
En fiskeguide hjälper dig till rätta direkt. Lunch tillagas ute vid vattnet varje dag. Under utflygningen så ordnar guiden med både frukost, lunch och middag till er.

Specialsträckor
Paketet inkluderar tre dygns fiske på kvoterade sträckor i Vindelälven. Dessa sträckor är kända för sitt fiske efter den storvuxna Ammarnäsöringen. Detta ger er ensamrätt till fisket för dessa dagar. De valbara sträckorna är Sjöforsen, Järnforsen och Övre Forsen. Platserna på dessa kvoterade sträckor är eftertraktade men vi har möjlighet att förboka dessa. Det är fiske efter framförallt harr men även stor vandringsöring. Val utav sträckor görs vid bokning, vi hjälper dig självklart med detta!

Fiskekort
Ni kommer att ha ensamrätt till sträckor varje dag. Specialsträckor under tiden i Ammarnäs och en mycket lång sträcka av Ältsån ifrån nedre Ältsvattnet och nedåt under dagarna utav utflygningen. Paketet inkluderar även ett fiskekort för hela vistelsen som upplåter fiske på Ammarnäs allmänna fiskevårdsområde.

Boende och transport
För att du på ett så enkelt och snabbt sätt ska kunna ta dig till Ammarnäs så ingår transfer till och ifrån Arvidsjaur Flygplats (AJR). Körtiden till Ammarnäs är ca två timmar. Lösningar med transfer och likande går såklart att anpassa efter hur ni väljer att resa. Boende i en mycket fin stuga just intill Ammarnäs Wärdshus. Stugan har tre separata sovrum och totalt 6 st bäddar. 

Mat och kultur
Under middagarna i restaurangen har ni utsikt över fjället och vakande öring. Lokala råvaror ligger alltid i fokus när vi komponerar våra menyer och ni kommer att bli bjudna på lokala råvaror som ren och röding. En av middagarna kommer att vara en avsmakningsmeny som visar det absolut bästa regionen har att erbjuda. Middagen avnjuts tillsammans med Mikael Vinka som kommer att berätta om den samiska historien, kulturen, religionen, symboliken och om Vinkas egen gripande familjehistoria.

Helgfiskepaket

Så mycket att göra, men så lite tid... Här har du allt du behöver för en fiskehelg i Ammarnäs. Det är också bra om du till exempel fiskar i Sorsele eller Kraddsele och vill testa på att fiska med oss i Ammarnäs. Detta paket kan även bokas på vardagar. 

Havsöringsfiske Standard

Ett bra alternativ för dig som vill ordna lunchen själv. Den här dagen är lite kortare än våra andra alternativ och riktar sig mer mot er som har utrustning och transport klar. Om ni saknar något kan detta självklart bokas till. Vi möts vid erat boende eller annan överenskommen plats och ger oss ut på kusten och letar havsöring. För att se vilken utrustning vi fiskar med så kan ni kolla på den här filmen där Robert och Daniel går igenom vad de använder under sitt fiske. På vår YouTube-kanal hittar ni även flera andra inspirerande filmer om fisket på Gotland och våra andra destinationer.

Var vi fiskar och hur vi rör oss på ön beror på vågor, vind och fångster de senaste dagarna. Notera att lunch och transport inte ingår i detta alternativ, men kan bokas till mot extra kostnad.

Häng på havsöringsfiske

Fiska havsöring på Gotland på en av våra fasta turer. Turerna går att boka på lördagar under mars-april samt oktober-november. Dessa turer passar perfekt för dig som kan tänka dig att dela guide med andra fiskare. Perfekt för att lära sig mer om havsöringen på Gotland och samtidigt kanske träffa nya fiskekompisar. Vi möts i Visby på morgonen och tar dig direkt ut i naturen, har du inte egen utrustning riggar vi den åt dig och börjar leta havsöring. Var vi fiskar beror på väder, vind och fångster de senaste dagarna. Låt oss ge dig en helhetsupplevelse! Fiskar du i sällskap med två eller flera vänner är priset inte högre att boka en egen guide. Spana i så fall in "Havsöringsfiske exklusiv". Kolla gärna in vår youtube-kanal för tips och inspiration inför er fisketur med oss.

Datum Våren 2023:

Lördag 11/3
Lördag 18/3
Lördag 25/3
Lördag 1/4
Fredag 7/4
Lördag 8/4
Lördag 15/4
Lördag 22/4
Lördag 29/4
Lördag 6/5
Lördag 13/5


Datum hösten 2023:

Lördag 7/10
Lördag 14/10
Lördag 21/10
Lördag 28/10
Lördag 4/11
Lördag 11/11
Lördag 18/11
Lördag 25/11
Lördag 2/12

NYHETSBREV

Vi delar gärna våra upplevelser med dig. Anmäl dig här så får du vårt nyhetsbrev.

NEWSLETTER

We gladly share our experiences with you. Sign up here and you will recieve our newsletter.