+46733761897
Tjuonajokk » Tjuonajokk FAQ

Hur ta sig dit?
Vi flyger ut dig från Kiruna flygplats. Vi möter dig på flyget eller vid tågstationen i Kiruna. Vid bokningen gör vi upp om ditt ankomstsätt, om du kommer med bil ses vi på flygplatsen.


Fiskekort på campen? 
Fiskekort köper ni i receptionen.

 

Helikoptern?
Helikopterresan är ofta ett stort äventyr för många. Följ pilotens eller personalens anvisningar. Lämna helikoptern rakt fram eller åt sidan – Gå aldrig bakåt. Campens personal tar hand om ert bagage och lastar ur eller i det. Tänk på att packa ert bagage i flera små väskor istället för en stor – undvik ryggsäckar med mes – det gör packningen av helikoptern enklare.Fiskeregler?
Fiskeregler och fisketips informerar våra guider om vid ankomst till campen. Vadare med metalldubbar är inte tillåtet i Tjuonajokk. Använd enkelkrok, hullinglöst. 1 fisk per person/dag i fönstret 35-45 cm (harr, öring). Gädda i fönstret 45-70 cm. Självklart måste du ha fiskekort. FishYourDream.com vill uppmana till ”catch and release” för att säkra kommande generationers möjligheter att utöva denna fina sport. 

 

 

Måste man ha båt?
Det är ej tillåtet att fiska ifrån hyrbåten efter gällande fiskeregler men en båt underlättar mycket som transportmedel. Det är möjligt att gå till vår närmaste ström. Du får större valfrihet. Ett annat alternativ är förstås guidning och/eller båttaxi (båttaxi är något som kan bokas på plats).

 

Svårvadat?
Det finns både svårvadade och icke svårvadade områden, vi anpassar under guidning ställena efter era önskemål, eller tipsar om ni fiskar på egen hand. För vissa känns det tryggt med vadarstav, finns i vår shop.

 

Går det bra att boka guide på plats?
Vi har ganska mycket förfrågningar efter våra fiskeguider så det kan vara att vissa dagar är fullbokade men det går bra att bestämma sig för guide när ni kommer fram till campen. Är det så att ni är förstagångsbesökare blir ni genast omhändertagna av en guide som visar er runt på området, då kan ni passa på att få hjälp och tips för att komma igång med fisket med och bäst görs det ute vid vattnet.

 

Restaurangen?
Restaurangen har öppet varje dag och mat serveras mot beställning. Frukost skall beställas senast dagen innan man avser äta samt middag beställes senast till frukost samma dag.

 

Bästa tiden för harr och öringfisket?
Vi har öppet under en kort period, flugfiskesäsongen pågår främst under juli och augusti vilket är en mycket bra tid. I början på säsongen är det generellt kallare i vattnet, harren som just har kommit ifrån leken kan vara något magrare än senare på säsongen. Öringfisket i juni är extra intressant då vattenflödet i jokkarna är högt, detta tid kan även sträcka sig in till början av juli. Efter det är sommaren igång på allvar och håller i sig till slutet på augusti, då är det inte längre är ljust dygnet runt och i mörkret blir öringen mer aktiv och jagar strandnära.

 

Sopor på campen?
Sopor tar vi hand om på campen. Vi har källsortering och ber er därför hjälpa oss med att skilja på brännbart, konserver, petflaskor, returburkar, glas, batterier, mm.

 

Telefon?
Telefonautomat finns i receptionen. Det går endast att ringa med mynt – ej kort. Mobiltelefoner har inte någon täckning i Tjuonajokk.

     

Hyra utrustning?
Uthyrning av fiskeutrustningar sker i receptionen/shopen. Här kan man hyra komplett flugspö eller spinnspö. Vi kan även hyra ut flytring med simfenor, regnställ, stövlar, mm.

 

Dricksvatten?
Vi har nog Sveriges bästa vatten. Du hämtar vatten i vår kallkälla. Eller dricker direkt från Kaitumälven.