+46733761897
Paket & Priser » Vinter i Tjuonajokk

Tjuonajokk på vintern är en helt annan plats än på sommaren. Ta dig ut till oss med egen skoter eller låt oss transportera er! Resan över fjället är ett äventyr i sig, njut av vidunderliga vyer, norrsken, renar, järvspår och förstås fartupplevelsen. Vi hjälper till med skoteroveraller, hjälmar och vad ni behöver. Självklart ordnar vi även helikoptertransport om det passar tidsschemat bättre, du kan starta på Arlanda och vara i Tjuonajokk 2,5 timmar senare! Boka din konferens hos oss, restaurangen håller självklart samma höga kvalitet som på sommaren och är ni ett större sällskap så varför inte boka hela anläggningen och låt oss göra ett helhetsupplägg som slår det mesta.

Exempel på våra snöaktiviteter: isfiske, skoterutflykter, snöskovandring, toppturer, älgspaning, bivackövernattning.

 

Fiske

För dej som gillar vinterfiske är det framförallt röding som gäller. Den finner du i de flesta sjöar i omgivningen. En skotertur till Kebnekaise kan vara ett alternativ för dej som inte är så fiskeintresserad. Eller varför inte bara njuta av vårsolen i någon sydsluttning. Det finns mycket man kan göra i Tjuonajokk. För dej som inte lagar din egen mat kan det vara skönt att avsluta dagen med en god middag och ett gott glas vin framför brasan i vår restaurang. Sist och kanske bäst av allt ett riktigt härligt bastubad i vår stora vedeldade bastu.

 

Egen skoter till Tjuonajokk?

Till Tjuonajokk tar man sej med skoter från Kirjaluokta, Nikkaluokta eller Kaitum. För dej som kommer från Luleå, Boden eller Gällivare är Kirjaluokta bästa alternativet. Följ väg 45 och strax öster om Porjus tar du av mot Stora Sjöfallet. Därifrån är det ca 70 km till Kirjaluokta. Det finns en stor parkeringsplats där ni lämnar bil och släp och sedan följer ni den markerade leden norrut, 32 km, till Tjuonajokk.

 

Pris per dygn och stuga:

 "Dubbelrum" stuga: 1760:-/natt

4-bäddsstuga: 1760:-/natt

6-bäddsstuga: 2590:-/natt

12-bäddsstuga: 5420:-/natt

 

Helger delas ej, man bokar fredag – söndag. Bokningsavgift:  700:-/fyrbäddsstuga,   1200:-/tolvbäddsstuga. Bokningsavgiften återbetalas ej vid avbokning, men dras av på det totala beloppet.

Lakan och handdukar: 445:- pp, Slutstädning: 895:-