+46733761897
Paket & Priser » Ammarnäs: Fiskevatten, strömmande

Tjulån

Fiskesträckan på Tjulån är ungefär fyra kilometer och den erbjuder ett mycket bra harrfiske i ett variationsrikt vatten. Det finns massor med djuphålor, forsar och lugnare sel. Naturen växlar från att vara en vacker björkskog med fjällkaraktär uppe vid Tjulträsk till en mer låglandsskog nedåt Ammarnäs. Uppe vid Tjulträsk finns en mycket fin eldstad som fungerar bra som basläger medan man fiskar av de övre delarna av ån. Här finns också hängbron som gör det extra lätt att komma över till andra sidan av ån. För att komma åt de mellersta delarna av ån parkerar man vid bommen som finns vid Karsbäcken. Parkerar man på Kungsledsparkeringen kan man vandra längs med hela åns södra sida. Det finns vindskydd och eldstäder utspridda på denna sida av ån. Tjulån är mycket omväxlande och du kan använda dig av en mängd olika tekniker för att komma i kontakt med fisken. Med en guide ökar dina chanser markant i detta vatten då du slipper leta efter de rätta platserna och istället kan ägna tiden åt att fiska där fisken står. Säsongen sträcker sig från början av juli till slutet av september.  Standardflugor för harr i strömvatten som Klinkhamer Special, Elk Hair Caddis och Special Pupa fungerar mycket bra i området. Små Jassids eller liknande flugor måste finnas med i asken vid harrfisket i Tjulån. Glöm inte att lägga ner ett par stora flugor i asken om du skulle få korn på en kanadaröding eller Ammarnäsöring i ån. Tjulån fiskas på kortet för Ammarnäs FVO upp till hängbron där statens Fjällfiskekort tar vid den sista biten upp till Stor Tjulträsk. Den statliga delen är inte lång men ibland mycket bra varför det kan vara klokt att köpa med sig detta kort när man skall till Tjulåns övre delar.

Tjulån

Vindelån

Fiskesträckan på Vindelån är ungefär 15 kilometer. Vi pratar om ett vatten med omväxlande strida strömmar och lugna sel. Det kristallklara vattnet ställer lite större krav på att man verkligen rör sig försiktigt och håller låg profil för att man skall lyckas med fisket. Som vanligt jagar man de stora öringarna i skymningen när de ger sig ut på mer aktivt födosökande. Vindelån är ett mycket bra torrflugevatten. Standardflugor för öring i strömvatten som Klinkhåmer Special, Elk Hair Caddis och Special Pupa fungerar mycket bra i området. Stora nattsländeimitationer är aldrig fel vid öringfiske. Vindelån fiskas på kortet för Ammarnäs FVO upp till Rävfallet där statens Fjällfiskekort tar vid upp till Vitnjul.

Vindelån

Vindelälven

Vid sidan av Vindelfjällens naturreservat, Kungsleden, Tjulån och vårt fjällfiske är det Vindelälven som lockar flest besökare till oss. Stora harrar men framför allt Ammarnäsöringen, som ligger på knappa fyra kilo i snittvikt, bjuder alla flugfiskare på ett riktigt spännande fiske. Stor harr och ruskigt stor öring är det första man tänker på när man pratar om Vindelälven inom Ammarnäs FVO. Många av de besökare som varit hos oss har också fått sitt livs öring under besöket. Möjligheten att få en bjässe på kroken är mycket stor om du väljer att besöka oss i Ammarnäs på din fiskeresa. Det fångas dessutom ett antal kanadarödingar varje år och det är speciellt på Nacken i Sjöforsen som dessa hugger. Övriga arter som förekommer i Vindelälven är sik och röding. Är du ny i detta vatten rekommenderar vi varmt att du bokar en guidning där guiden tar dig med till alla sträckorna. Du får på detta sätt en mycket mer effektiv fisketid senare och riktigt stor chans att komma i kontakt med Ammarnäsöringen. Säsongen brukar sträcka sig från början av juli, när vårfloden har sjunkit undan, till fiskestoppet den 14 september. Harrfisket fortsätter dock hela hösten och blir bara bättre ju närmare vintern man kommer. Under juli och början av augusti är det mest nattfiske som gäller för att sedan sakta glida över till dagfiske under slutet av säsongen.

 

 

 Vindelälven