+46733761897
Ammarnäs » Om Ammarnäs

Vid Ammarnäs, en liten fjällby vid vägs början, förenas Tjulån och Vindelälven. En flugfiskares dröm. Ammarnäs är porten till Vindelfjällen med ett av Europas största skyddade naturområden. Ett oändligt antal sjöar och strömmande vatten att välja på. Här flyter en av sveriges fyra för vattenkraft inte utbyggda älvarna, Vindelälven, med sin välkända storvuxna Ammarnäsöring. Här finns även fantastiskt fiske efter harr och röding, både på fjället och närmare vår anläggning. Du äter, bor och får guidning hos oss. Vår restaurang erbjuder a la carte med inställningen att servera så mycket som möjligt av råvaror från närområdet. Detta innebär att älg, ren och röding bara är några av de rätter du hittar på vår meny som har direkt anknytning till Ammarnäs och Lappland.

Ammarnäs skiljer sig från vår destination Tjuonajokk främst på det sättet att till Ammarnäs når du med bil och du har närhet till civilisationen på ett annat sätt. Även om detta område räknas till ett av Sveriges glesast befolkade områden.

Eller så kikar du in i vår butik som säljer både fiskeprylar och fiskekort. Upptäck också våra så kallade Äventyrsfisken, helikopterturer till exklusiva samevatten som få fiskat på. Du flyger ut med en guide, bor i kåta, äter gott och fiskar på bestånd som ser ut som de gjorde förr. Givetvis ordnar vi även er konferens, i vår nybyggda konferenslokal kan vi ha grupper upp till 30 personer.

För dem som inte är fiskefrälsta finns massor med naturnära möjligheter, vandring, fågelskådning, ridning, matupplevelser och mycket mer. 

Men vi älskar att fiska. Dela det med oss. Välkommen till Ammarnäs.